Nytår i Budapest

Allerede sidste år skulle vi have været afsted og fejret nytår i Budapest sammen med Underholdningsorkestret i forbindelse med en nytårskoncert i Budapests koncerthus Müpa. Den gang blev såvel koncert som rejse aflyst. Men i år kom vi afsted – desværre kun nogle få af os.

Haydns Skabelsen – ja, den blev endelig opført d. 1 januar i Müpa, under Adam Fischer, med to tyske og en ungarsk solist samt det ungarske radiokor. Underholdningsorkestret blev suppleret af et antal musiker fra Budapest, da ca et ti-tal af de danske musikere blev hjemme i Danmark grundet covid19. Det var en mageløs koncert og det var også til at mærke, at Adam Fischer er et ‘bysbarn’ som nyder meget stor popularitet i Budapest.

Covid 19 gjorde hele rejsen usikker indtil sidste øjeblik, men da Ungarn ikke har haft samme restriktioner som f.eks. Østrig og Tyskland, var der for så vidt ingen forhindringer for rejsens afvikling. Dog valgte ca. halv delen af Venneforeningens rejsegruppe at melde afbud, grundet de usikre omstændigheder.

Den lille gruppe på ni mennesker, der valgte at følge orkestret samt opleve en nytårsaften i Budapest, havde en vellykket og oplevelsesrig tur. Vi var indkvarteret på et hotel som, ironisk nok, hedder hotel Mercure Korona.

Som det er så specielt for Venneforeningen, så er der en helt særlig og dejlig ånd, som præger samværet.

Her følger et lille uddrag fra en af rejsedeltagernes beskrivelse af turen, samt et par billeder.