Udflugt til Frederiksborg Slot, slotskirke og orgler

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 01/10/2024
16:00 - 19:00

Kategori


Vi besøger Hillerød og Frederiksborg slot, hvor provst Jørgen Christensen viser Frederiksborg Slotskirke frem på en medrivende måde med spændende fortællinger om en fordum dansk ‘storhedstid’. Kirkens organist, Allan Rasmussen, spiller på det unikke gamle Compenius orgel, som stod færdigt i 1610 og som er et af Europas allerældste bevarede or orgler.

Vil du være med til at spise i den smukke slotshave forinden? Så mødes vi allerede kl. 16:00 ved https://cafehavehuset.dk/, hvor vi kan nå et par stykker smørrebrød inden fremvisningen kl. 17:00.

Praktiske bemærkninger

Fremvisningen af Slotskirken er gratis, men hvis man ønsker at spise i Café Havehuset forinden koster det 200 kr for 2 smørrebrød og 1 dryk. Vi har reserveret 10 pladser til spisning.

Transport: Der er gode parkeringsmuligheder ved slottet. S-tog er også en mulighed og der er ca 1,5 km fra stationen til slottet. Hvis man har brug for at transporteres fra stationen til slottet, så giv en melding på denne mail: venneforening@underholdningsorkester.dk

Om slottet

Ønsker man at have endnu mere ud af dagen, er det anbefalelsesværdigt at besøge Frederiksborg Slot, bygget af Christian 4 i begyndelsen af 1600-tallet og Nordens største renæssanceanlæg. Slottet rummer Det Nationalhistoriske Museum, der fortæller 500 års danmarkshistorie gennem en samling af portrætter, historiemalerier, møbler og kunstindustri. Entré til museet koster 90 kr og kan bestilles i forvejen på https://dnm.dk/tc-events/entre/