Udflugt til Valby og Jesuskirken

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 04/11/2024
19:00 - 20:30

Kategori


Mandag d. 4. november går turen til Valby og til Jesuskirken med det fantastiske Cavaillé-Coll-orgel. Kirkens organist og trofast medlem af venneforeningen Sven Verner Olsen demonstrerer orglet og fortæller om kirken.  
Jesuskirken i Valby fra 1891 blev bygget af brygger Carl Jacobsen, som ønskede “at bygge en kirke i Valby, som i skønhed skulle overgå alle andre kirker i København”. Inspirationen til kirkens udformning fik han allerede som barn fra kirkerne i Sydeuropa, især i Ravenna, og det blev arkitekt Vilhelm Dahlerup, der tegnede kirken, rigt udsmykket af granitsøjler, glasmosaikker og ornamenter.

Inspirationen til kirkens orgel fik bryggeren på sine rejser til Paris, hvor kirkerne genlød af klangen fra de nye orgler bygget af datidens førende orgelbygger Aristide Cavaillé-Coll, hos hvem bryggeren derfor bestilte orglet til Jesuskirken.

I dag er Jesuskirkens orgel berømt i orgelkredse i Skandinavien, men også i orgelkredse i det øvrige Europa kender man det fine instrument, som er et af Cavaillé-Colls mest vellykkede mindre orgler. I 2018 undergik orglet en omfattende og yderst vellykket restaurering ved den franske orgelbygger og Cavaillé-Coll-specialist Denis Lacorre – og står nu med en skønhed og autenticitet i klangen så tæt på 1890, vi kan komme i det 21. århundrede.