Frans Rasmussen er død

Venneforeningen havde en aftale med Frans Rasmussen om et ”Syng Med”-arrangement, som vi har måttet udskyde flere gange, først på grund af afbud fra Frans og senere på grund af corona-restriktioner.  

Nu er det for sent. Frans Rasmussen er død. Til stor sorg for alle os som satte ham højt som dirigent, inspirator, sprudlende musikalsk idemand og ambassadør for DUO.  

Fredag eftermiddag d. 2. oktober modtog vi den triste meddelelse at dirigenten Frans Henrik Rasmussen – ambassadør for DUO – var sovet ind efter at han for kort tid siden fik en hjerneblødning.

Frans var en inspiration for rigtig mange mennesker – vellidt og kompetent dirigent indenfor det klassiske område og også kendt for en række underholdende TV-programmer.  Vi der har været så heldige at arbejde sammen med Frans, kan skrive under på at han var imponerende inspiration for alle – ikke bare for de kor og orkestre han har dirigeret gennem sit brede virke som dirigent, men også for os der har arbejdet med planlægningen og teknikken bag kulisserne. Han fik ustandseligt gode ideer og kendte alle de mulige løsninger på gennemførelse af ideerne.

Da vi planlagde “Syng Med”-arrangementet, kom Frans med ideer om nodearrangementer, opstilling, nodeskrivning, TV-optagelse til nettet, reklame i diverse blade m.m.m. Det bliver vanskeligt, måske umuligt at finde nogen der vil kunne erstatte den humørbombe, pædagog og inspirator som Frans var gennem sit arbejde for den klassiske musik. Vi vil savne Frans for hans idérigdom og fantastiske samarbejdsevner. Vi tænker med medfølelse på hans efterladte.  

Æret være hans minde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *